Szlávy-per: harmadszor is újra kezdik

Infostart
2011. június 28. 18:40
Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla a Szlávy-gyilkosság ügyében korábban meghozott felmentő ítéletet. Így harmadszor is újra kezdik az eljárását. A Fővárosi Ítélőtábla a Heves Megyei Bíróságot kötelezte új eljárásra.

Az ügyészség azzal vádolja Wappler Lászlót, hogy megbízást adott: a "Balaton királyaként" ismertté vált Szlávy Bulcsút csalják Budaörsre, és öljék meg az irodájában. A vádirat szerint az áldozatot lelőtték, holttestét pedig a vádlott ismerősének garázsába rejtették és lebetonozták.

A gyilkosság 1997-ben történt, de a holttest csak 2004 januárjában került elő, amikor Wappler Lászlót rajtakapták a rendőrök, amint éppen a betonpadlót töri fel.

A Pest Megyei Bíróság 2007 januárjában első fokon tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte Wappler Lászlót; az ügy másodrendű vádlottja hat, a harmadrendű tizenkét év fegyházbüntetést kapott. A Fővárosi Ítélőtábla ezt a döntést 2008 áprilisában hatályon kívül helyezte és új eljárást írt elő.

A megismételt eljárásban a Heves Megyei Bíróság 2009 októberében bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottakat.

A Fővárosi Ítélőtábla most ezt az ítéletet helyezte ismét hatályon kívül, és új eljárás lefolytatására kötelezte a megyei bíróságot.

Wappler László egy korábbi interjújában tagadta, hogy megbízást adott a gyilkosságra, azt mondta csak zsarolni akarta Szlávy Bulcsút. A férfi most a bíróság előtt is tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Szlávy Bulcsúnak a kilencvenes évek elején számos Balaton-parti szórakozóhelyen volt érdekeltsége, a törvénnyel is gyakran került összeütközésbe. Az előzetes letartóztatásból szabadult Szlávy Bulcsú 1997-ben tűnt el.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást