Szeptemberben folytatódik Stohl András tárgyalása

Infostart
2011. június 21. 15:58
Szeptember 6-ára halasztották Stohl András perének másodfokú tárgyalását a Pest Megyei Bíróságon. A döntés oka, hogy két szakértő között vita alakult ki, ezért a bírói tanács addig újabb szakértői véleményeket szerez be az ügyben.

A másodfokú tárgyaláson Stohl András ügyvédje egy újabb bizonyítékot csatolt be, amely szerint a színész-műsorvezető is megsérült a balesetben.

Stohl András a bírói kérdésére elmondta, hogy beüthette a fejét, napokig szédült, zsibbadt a jobb keze és fájt a feje, emiatt öt nappal később el is ment az orvoshoz.

A színész a keddi tárgyaláson ismét elmondta, miként történt 2010. május 8-án hajnalban a baleset, és előtte hol, mennyi szeszes italt fogyasztott. Szólt arról is, hogy a sérülteknek eddig összesen 4,8 millió forint kártérítést fizetett. Stohl András beszélt a drogprevenciós munkájáról is.

A bíróság a tárgyaláson meghallgatott több szakértőt is, akik azt elemezték, hogy a balesetben súlyosan megsérült Kaincz Pál maradandó sérüléseket szenvedett-e. A két szakértő véleménye azonban ellentmond egymásnak. ezért a bíróság úgy döntött, hogy egy újabb orvos szakértőt rendel ki az ügyben.

A nyári ítélkezési szünet, valamint az újabb szakértői vélemény elkészültéig a bíróság szeptember 6-ra napolta el napolta el a tárgyalást. A tanácselnöke szerint várhatóan ekkor sor kerülhet a perbeszédekre és az ítélethirdetésre is.

A keddi tárgyaláson több ismert színész is megjelent, köztük Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Alföldi Róbert, Kern András, Garas Dezső és Kulka János.

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. Az elsőfokú bíróság Stohl Andrást 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást