Ma hirdetnek ítéletet Stohl András ügyében

Infostart
2011. június 21. 08:20
Ma hirdetnek jogerős ítéletet Stohl András büntetőügyében. A színész-műsorvezetőt első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A Pest Megyei Bíróság nyilvános tárgyaláson hozza meg ma jogerős döntését Stohl András színész-műsorvezető büntetőügyében. Az első fokon eljáró Budakörnyéki Bíróság szerint Stohl András bűnös súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettében, ezért két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Mivel az ügyész nem fellebbezett az elsőfokú ítélet után, a bíróság vagy helybenhagyja azt, vagy enyhíti a büntetést, sőt akár hatályon kívül is helyezheti a nem jogerős ítéletet.

Stohl András nemrég az InfoRádiónak azt nyilatkozta: elismeri felelősségét és vállalja az ezzel járó következményeket, akár a börtönbüntetést is. "Ott rontottam el, hogy beültem az autóba úgy, hogy ittam előtte. Ezt nem lett volna szabad. Be kellett volna ülni egy taxiba, vagy sofőrszolgálatot hívni. De ezt most már nem lehet visszacsinálni" - vallotta be.

Stohl András tavaly, május 8-án hajnalban a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben a vétlen sofőrök és utasok közül négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A férfi enyhe fokú, végleges egészségkárosodást szenvedett, jelenleg is sántít, és korábbi munkáját nem tudja elvégezni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást