Szeptemberben folytatódik a Budaházy-per

InfoRádió / MTI
2011. június 17. 19:18
Szeptemberben feltehetően ismét zárt tárgyalással folytatódik a terrorcselekmény vádjával indult büntetőper Budaházy György és társai ellen a Fővárosi Bíróságon (FB), valószínűleg tanú lesz Toroczkai László is - mondta az elsőrendű vádlott védője.

Szikinger István ügyvéd elmondta: a pénteki zárt tárgyaláson folytatódott annak a tanúnak a meghallgatása, akit korábban az ügyben azzal gyanúsítottak, hogy a Budaházy vezette Hunnia Mozgalom "katonája" volt és társaival részt vett egyes merényletekben, de a bűnüldöző hatóságokkal való együttműködés miatt ellene megszüntették a nyomozást. Ez a tanúvallomás pénteken nem ért véget, így várhatóan zárt tárgyalással folytatódik a per az ítélkezési szünet után.

Az ügyészség kérésére várhatóan tanúként hallgatják majd meg Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli vezetőjét is, ami az ügyvéd szerint azért különös, mert ezt a nyomozás során az ügyészség még nem tartotta indokoltnak. Ugyanakkor a védelem indítványára meghallgatnak majd egy olyan tanút is, aki a Magyarok Nyilai elnevezésű szervezetről adhat információkat, méghozzá az ügyvéd szerint egészen más jellegűeket, mint amelyekre a vádiratból következtetni lehet.