eur:
393.27
usd:
367.42
bux:
66499.59
2024. április 25. csütörtök Márk

Ügyvéd: egy bűncselekménnyel gyanúsítják Rohácot

Egy bűncselekménnyel gyanúsítják Jozef Rohácot - mondta a szlovák férfi magyarországi ügyvédje kedden. Fülöp Tamás ezzel azokra a sajtótalálgatásokra reagált, amelyek azután kaptak szárnyra, hogy sem a rendőrség, sem az ügyészség nem közölt részleteket a férfi őrizetbe vételének alapjául szolgáló bűncselekményről.

Az ügyvéd az MTI-nek megerősítette azt az információt, hogy védence előzetes letartóztatásáról szerdán döntenek, de további részleteket ő sem közölt. Mint mondta, bár nem tudja pontosan, mi az a nyomós ok, amely miatt a magyar hatóságok nem közölnek részleteket az ügyről, ő ezt tiszteletben tartja, s egyelőre ő sem mond el újabb részleteket, mint ami eddig nyilvánosságot kapott.

Április elején Dusan Danovy, Jozef Rohác szlovák ügyvédje Pozsonyban az MTI tudósítójának nyilatkozva megerősítette, hogy a védence elleni elfogatóparancsot a magyar hatóságok valóban Fenyő János egykori médiamágnás 1998. februári budapesti meggyilkolása kapcsán adták ki.

Az ORFK szóvivői irodájának hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap kísérte haza "Jozef R. szlovák állampolgárt", aki ellen a Fővárosi Bíróság február 10-én nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki.

A férfit a szlovák hatóságok február 18-án fogták el, majd Magyarország kérelmének elbírálása után a szlovák legfelsőbb bíróság elrendelte kiadatását.

A rendőrség - bár ezt sem erősítették meg hivatalosan - azért gyanúsítja Rohácot a Fenyő-gyilkossággal, mert DNS-e megegyezik azzal, amelyet a gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren találtak.

A sajtóban azért indultak találgatások arról, hogy milyen bűncselekmény miatt adták ki Magyarországnak Jozef Rohácot, mert korábban felmerült a neve több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×