eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hat év fegyházra ítélték a horvát heroincsempészt

Csaknem 12 kilónyi heroint próbált gépkocsival Magyarországon át Olaszországba csempészni egy horvát férfi, akit - távollétében - jogerősen hat év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla

A 24 téglalap alakú csomagban, a férfi által bérelt személygépkocsi hátsó lökhárítója mögött elrejtett drogot 2009. február 26-án fedezték föl a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen.

A 38 esztendős férfi - aki 500 eurót kapott volna megbízóitól a fuvarért - azzal védekezett, nem tudta, hogy heroint szállít, azt hitte, ékszer a csempészáru. Védekezését az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság el is fogadta, és felmentette a kábítószerrel visszaélés bűntettének vádja alól. A táblabíróság szerint azonban tisztában volt vele, hogy drogot rejt az autó.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×