Ma elítélhetik Stohl Andrást

Infostart
2011. március 31. 05:45
Várhatóan csütörtökön hirdet első fokú ítélet a bíróság Stohl András ügyében. A színész ellen súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés miatt indult eljárás.

A színész 2010. május 8-án hajnalban autójával Budapestről Fót felé haladva áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött két szabályosan közlekedő személygépkocsinak, majd a mentők kiérkezését követően elhagyta a helyszínt. A rendőrök később otthonából előállították.

A baleset következtében egy ember súlyos, három pedig könnyű sérülést szenvedett. Mint később kiderült, Stohl András közepesen ittas állapotban vezette autóját a baleset idején, a levett vér- és vizeletmintából a szakértők kábítószernek minősülő anyagot is kimutattak.

A színész a büntetőper első tárgyalási napján tavaly december 14-én beismerte bűnösségét. A műsorvezető a bíróság előtt részletes tényfeltáró vallomást tett.

A baleset napját felidézve elmondta, hogy aznap éjjel a színházi előadást követően különböző szórakozóhelyeken nagyobb mennyiségű fehérbort, majd whiskyt ivott, és parkoló autójában ülve az orrán át egy adag kokaint is felszívott. Ezek után elindult fóti otthona felé.

A végzetes pillanatban, hullámzó tudatállapotban csak két csattanást észlelt, ahogy az autók egymásnak ütköztek. Stohl András azt mondta: nem észlelte, hogy a balesetben megsérült, ezért felhívta az élettársát, majd beült az autójába és elhajtott. Közben a sérülteket a helyszínre érkező mentők ellátták.

A rendőrség szeptember 21-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lezárták a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségre továbbították.

A bíróság várhatóan csütörtökön hirdet első fokú ítéletet az ügyben. A színészt akár három évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást