Nem volt harmadik bankrabló Kispesten?

InfoRádió / MTI
2010. november 27. 06:37
Több fegyveres rabolt ki egy bankfiókot péntek délután a fővárosban. A rablók fél 4 körül mentek be az egyik kispesti pénzintézetbe, megfenyegették az alkalmazottakat, majd 2 és fél millió forinttal távoztak. A rablók tüzet nyitottak a kiérkező rendőrökre, egyikük a helyszínen meghalt, a másikat letartóztatták. Szemtanúk szerint volt egy harmadik fegyveres is, de ezt a rendőrség nem erősítette meg. A feltételezett harmadik bankrabló miatt ugyanakkor késő estig lezárva tartották a környéket.

Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány a helyszínen elmondta: a járőrök szerint a rablók ketten voltak, és elmenekültek előlük.  A rendőrök a kispesti Szigligeti utcában feltartóztatták az elkövetőket, azok viszont gépfegyverrel rálőttek a rendőrökre. 

A lövöldözésben az egyik bankrabló meghalt, társát később elfogták, és kihallgatták. A rendőrök és a járókelők nem sérültek meg. Szemtanúk szerint volt egy harmadik fegyveres is, de ezt a rendőrkapitány nem erősítette meg. Hozzátette: a lelőtt rablónál egy, a Magyar Honvédségnél használatos sorozatlövő fegyver volt.