Hol lopják el a legtöbb autót?

Infostart
2010. november 19. 08:00
Észak és Nyugat-Európában lopják el a legtöbb autót - derül ki a Secret Control Kft. által összeállított adatokból. A kocsik legsűrűbben Svédországban és Dániában tűnnek el, nem vagy ritkán lopnak autót Liechtensteinben. Magyarországon tavaly nyolcezer ilyen típusú bűncselekmény történt.

A Secret Control Kft. európai járműlopási térképet készített a kontinens adatai alapján úgy, hogy bekérték azokat az egyes országok hatóságaitól. A cég kereskedelmi igazgatója szerint érdekes eredményt mutat a térkép, amelyről kiderül, hogy Észak- és Nyugat-Európában lopták el a legtöbb autót tavaly.

Szász János az InfoRádiónak elmondta: Nagy-Britanniában, Franciaországban és Olaszországban tavaly több mint kétszázezer autót loptak el - országonként. Magyarországon nyolcezret, és nem meglepő, hogy kétharmaduk a fővárosban tűnt el.

Az autólopások statisztikáját Dánia és Svédország vezeti. A kereskedelmi igazgató kiemelte: nemcsak a nagy értékű autók kelendőek, hanem az alacsonyabb kategóriájú, sokak által kedvelt típusok is.

Hozzátette: mivel Nyugat-Európában fiatalabb a gépjárműállomány, az ott ellopott kocsikat főleg keleten értékesítik, ahol öregebb autókkal közlekednek az emberek.

A legkevesebb autó a kisebb európai államokban, így például Liechtensteinben és Luxemburgban tűnik el, de Bulgáriában és Görögországban is kedvezőek a statisztikák.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást