Szegedi gázrobbanás: a felújítást végző cég egyik alkalmazottját gyanúsítják

InfoRádió / MTI
2010. október 22. 09:41
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy 60 éves férfit a csütörtöki szegedi gázrobbanás ügyében; a detonáció következtében egy ember könnyebben megsérült - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség gyanúja szerint a férfi a gázvezeték felújításával megbízott cég alkalmazottjaként az előkészítő munka során a padlóba egy furatot készített, de előzetesen nem győződött meg arról, hogy milyen közművezetékek futnak ott - mondta Szenti Szabolcs.

A férfi a fúrás során megsértette a ház földgázellátását biztosító gázcsövet. A kiszivárgott gáz bejutott az egyik földszinti ingatlanba, ahol a vízmelegítő őrlángja a felgyülemlett gázt berobbantotta - közölte a főhadnagy.

A négyszintes, harminclakásos ház földszintjén történt robbanás során egy fiatal férfi sérült meg könnyebben, egy lakás lakhatatlanná vált, az ott élők ideiglenes elhelyezéséről az épületet fenntartó IKV Zrt. gondoskodott.