Az elsőrendű vádlott nem tett vallomást a Cozma-ügyben

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 13. 12:15
Megkezdődött a Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak büntetőpere hétfőn a Veszprém Megyei Bíróságon; a tárgyaláson az elsőrendű vádlott nem tett vallomást.

A 30 éves Raffael Sándor közölte, hogy a rendőrségi kihallgatások során tett vallomását tartja fenn. Németh Balázs tanácsvezető bíró ismertette ezt a vallomást, amelyben a férfi úgy nyilatkozott: ő nem szúrt meg senkit a bűncselekmény idején a veszprémi Patrióta lokálban és a szórakozóhely előtt sem, kés sem volt nála.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - a szerb Zsarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Az ügyészség három férfit vádol társtettesként elkövetett emberöléssel, továbbá egy rendbeli életveszélyt okozó testi sértéssel és egy rendbeli maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettével. További két férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, egy férfit és egy nőt pedig bűnpártolással vádolnak.