Előzetesbe helyezték azt a dunaújvárosi férfit, aki rálőtt a volt barátnőjére

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 2. 18:48
Előzetes letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró csütörtökön azt a dunaújvárosi férfit, aki a hét elején előbb megverte volt barátnőjét, majd többször rálőtt, és súlyosan megsebesítette - közölte a rendőrség.

A 28 éves férfi ellen emberölés kísérlete miatt folytat eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, s elrendelték az elmeorvos-szakértői vizsgálatát is - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyanúsított a lakásán kereste fel volt barátnőjét, a lépcsőházban veszekedni kezdtek, ami odáig fajult, hogy a férfi megverte, majd többször rálőtt. A lövedékek a fiatal nő arcát, nyakát és koponyáját érték. A Szent Pantaleon Kórházban megoperálták - emlékeztetett az ügy előzményeire Németh-Kész Mónika rendőr százados.

Mint elmondta, a fegyverszakértői vélemény szerint a lövéseket nem fegyvernek minősülő eszközből adták le, de a lövedékek alkalmasak lehetnek olyan sérülés okozására, amely halálhoz vezethet.

A tanúk kihallgatásakor felvetődött, hogy a férfi már korábban is rátámadt volt kedvesére, de a nő nem tett feljelentést a rendőrségen. A nyomozók azt is vizsgálják, hogy az akkori támadások során történt-e bűncselekmény.