Lövöldözés a Tescóban: több emberen elkövetett emberölés kísérlete

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 20. 14:34
Több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntette miatt indult eljárás az ellen a 24 éves férfi ellen, aki csütörtökön két biztonsági őrt megsebesített a XIII. kerületi Váci úti Tescóban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteki közleménye szerint B. G.-t őrizetbe vették, és az életvédelmi osztály kezdeményezte előzetes letartóztatását az ügyészségnél. Társát, a 23 éves D. N.-t bűnsegédként vették őrizetbe.

A rendőrség felidézte: csütörtök este fél nyolc körül az egyik XIII. kerületi hipermarketben két tolvajt értek tetten az ott dolgozó biztonsági őrök. A férfiakat hátrakísérték az épület biztonsági irodájába, ahol egyikük elővette lőfegyverét, melyből több lövést adott le az őrökre.

A lövöldözésben az egyik biztonsági őrt a karján, társát a hasán érte lövés. A támadót végül a biztonsági őrök állampolgári segítséggel fékezték meg és fegyverezték le az áruház területén - olvasható a közleményben.

A két őrt lőtt sérüléssel szállították kórházba a mentőszolgálat munkatársai.

A TV2 információi szerint drogozott a lövöldöző férfi; a rendőrség a Tényeknek viszont nem erősítette meg ezt az értesülést. A hírműsor úgy tudja: a két férfi csokit lopott az áruházban, ezért kísérték be őket a biztonsági őrök egy külön szobába.