Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Családi tragédia Ácson: A rendőrség csak a halál tényét erősítette meg

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csak a négytagú család haláláról szóló információkat erősítette meg a rendőrség a Komárom-Esztergom megyei Ácson, a bűncselekmény helyszínének közelében tartott csütörtök délutáni sajtótájékoztatón; az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője sem az eset körülményeiről, sem annak lehetséges okairól nem kívánt nyilatkozni.

Makula György a kisváros Dózsa György utcájában tartott sajtótájékoztatón mindössze annyit mondott: családi tragédia történt, amelynek következtében egy 10 és egy 9 éves kisfiú, 27 éves édesanyjuk, és egy 28 éves férfi halt meg.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a családi házban a két kiskorú gyermeket, a férfi és nő pedig akasztás következtében vesztette életét.

Makula György közlése szerint lakossági bejelentésre ment ki két rendőr csütörtök reggel a családi házhoz, majd az ajtót betörték, és a lakásban négy holttestet fedeztek fel.

Arra a kérdésre, hogy a kisfiúk és a felnőttek mikét vesztették életüket, nem kívánt válaszolni, mint ahogy arra sem, hogy az az idős férfi, akit sérülésekkel szállítottak el a reggeli órákban a mentők a családi házból, milyen szerepet játszhatott a tragédiában. Arról sem kívánt beszélni, hogy a kórházba vitt férfi, aki sajtóhírek szerint az áldozatul esett édesanya apja volt, szemtanúja, sértettje, vagy elkövetője lehetett-e a bűncselekménynek, így nem tudni, hogy tanúként, vagy gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen lévő újságíróknak csütörtök délben mindössze annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a házban tartózkodók között játszódott le. Tájékoztatása szerint a helyszíni szemle valószínűleg estig elhúzódik.

A Dózsa György utca érintett szakaszát a rendőrség kordonokkal lezárta, még mindig zajlik a helyszínelés, és a holttesteket sem szállították el - közölte a helyszínről az MTI tudósítója.

Makula György kora délutáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a haláleset körülményeit az ORFK saját hatáskörébe vonta, és emberölés gyanújával megindította a nyomozást.

Mint az MTI tudósítója a helyszínen megtudta, az áldozatul esett 27 éves nő a férfi élettársa volt, a két kisfiú pedig az asszony két gyermeke. Az MTI környékbeliektől úgy értesült, a gyermekek állami gondozásban voltak, és csak a nyári szünidőre engedték el őket nevelőszüleiktől. A helyiek elmondták, hogy az anya, H. Mária az önkormányzatnál dolgozott kisegítőként, a férfi pedig munkanélküli volt; a család másfél éve költözött Ácsra Komáromból.

Helybéliek azt mondták, a 28 éves férfi korábban öngyilkosságot kísérelt meg, ezért orvosi kezelés alatt állt.

Úgy tudni, a gyermekek édesapja jelenleg börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben meggyilkolt egy 27 éves almásfüzitői benzinkutast. Az ORFK szóvivője ezt az információt nem kívánta megerősíteni.

A tragédia helyszíne közelében egy utcabeli lakos az MTI tudósítójának azt mondta, hajnalban, amikor munkába indult, reggel 5 óra 5 perckor, már égett a villany a családi házban, ahol a négy holttestet felfedezték.

A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn márciusban történt hasonló családi tragédia; a rendőrség gyanúja szerint az apa családi házukban megölte feleségét, valamint 8, és 5 éves gyermekét, majd önmagával is végzett.