Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rászálltak az ellenőrök a Várnegyedre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Közös ellenőrzést tartanak a hatóságok a szabálysértések felszámolása érdekében, a fővárosi idegenforgalmi akció hétfőn a budai Vár területén kezdődött meg - mondta Miklós István, az akciót vezető Fővárosi Közterület-felügyelet igazgatóhelyettese Budapesten.

A sajtótájékoztatón, amelyet a résztvevők eligazítása előtt tartottak, az igazgatóhelyettes hangsúlyozta: a közterület-felügyelők munkájuk során gyakran találkoznak olyan szabálysértésekkel, amelyek nem tartoznak az ő hatáskörükbe, ezért a több szervet összefogó közös akciók alkalmával hatékonyabban léphetnek fel.
Mint mondta, a főváros olyan kiemelt helyszínein, mint például a Hősök tere, a belváros, a Citadella vagy a budai Vár, különösen "érdemes ellenőrzést szervezni", mivel fontos, hogy a turisták elégedettek legyenek a várossal, hogy jó hírét vihessék Magyarországnak és Budapestnek.


Miklós István hozzátette: az akció célja elsősorban az ellenőrzés, a közterületi szabálysértések felderítése, de a tájékoztatás hasonlóan lényeges feladat, ugyanis a törvények gyorsan változnak, és "ha az emberek nem ismerik a jogszabályt, nem tarthatják be".

Mészáros Tibor osztályvezető elmondta, hogy az akció során a közterület-felügyelet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatallal, a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségével, az APEH munkatársaival, a fogyasztóvédelmi hatósággal, a vám- és pénzügyőrséggel, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal működnek együtt.

Az akció hétfőn a budai Várban kezdődött meg, célja a közterület-használat, a vendéglátóipari létesítmények és a taxis drosztok ellenőrzése, az illegális árusítás felszámolása és minden, az idegenforgalmat negatívan befolyásoló tényező kiszűrése, megszüntetése.

A tapasztalatokat szeptember második felében összegzik.