Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két marokkói férfit gyanúsítanak a kiskunhalasi őrzött szálláson történt gyújtogatással

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két marokkói férfit gyanúsít a rendőrség a kiskunhalasi őrzött szálláson szombatra virradóra történt gyújtogatással, mindkettejüket őrizetbe vették - közölte a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese

Az ügyben zajló nyomozás eddigi eredményeként a bűncselekmény elkövetésével az épület lakói közül két 24 éves, idegenrendészeti eljárás alatt álló marokkói állampolgárt gyanúsít a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság - tájékoztatott Rákosi Mihály.

A sajtóügyeletes a közleményben megerősítette, hogy személyi sérülés a tűz következtében nem történt. Két embert azért szállítottak a mentők a kiskunhalasi kórházba, mert a végtagjaikon - feltehetően az épületből való kimenekítésük során - felületi hámsérüléseket szenvedtek. Az érintett idegenrendészeti őrizetesek állapota sem kórházi gyógykezelést, sem jelentősebb orvosi beavatkozást nem igényelt - hangsúlyozta.

A kiskunhalasi őrzött szállás II. épületének első emeleti folyosóján szombat hajnali fél kettő körül két szivacs kapott lángra. Az eset körülményeinek kivizsgálása jelenleg is tart, ám az eddigi adatok arra utalnak, hogy az itt őrzött külföldi férfiak csoportos szökést kíséreltek meg, ezért a dohányzáshoz rendszeresített öngyújtóval szándékosan gyújtogattak.

Az őrök gyors intézkedésének, illetve a helyszínre rövid időn belül megérkezett tűzoltóknak és a rendőri erősítésnek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épületben, s az országba illegálisan érkezett külföldiek szökését is sikerült meghiúsítaniuk a hatóságoknak. A rongálással okozott anyagi kár jelentős: meghaladja a 700 ezer forint - közölte a sajtóügyeletes.