Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Három nap alatt elfogták a csongrádi gyilkossággal gyanúsított férfiakat

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három nap alatt elfogta a rendőrség azokat a férfiakat, akik alaposan gyanúsíthatók azzal, hogy kedden otthonában meggyilkoltak egy 88 esztendős csongrádi asszonyt - közölte Márton István, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója Csongrádon pénteken.

A 29 éves és 18 éves csongrádi férfi kedden a hajnali órákban lopási szándékkal behatolt a belvárosához közeli földszintes házba. Ott találkoztak az egyedül élő idős asszonnyal, akit a helyszínen megöltek - mondta az alezredes a bűncselekmény földerítéséről tartott sajtótájékoztatón.

A szakértői vélemény szerint az idős asszony halálát fulladás okozta - tudatta az igazgató, aki a nyomozás érdekeire hivatkozva más részleteket nem kívánt elárulni a gyilkosság részleteiről.

Azt egyelőre nem sikerült tisztázni, milyen értéktárgyak hiányoznak a lakásból - tette hozzá az alezredes.

Márton István közölte, feltételezhető, hogy a két gyanúsított a közelmúltban idős személyek sérelmére, jellemzően a hajnali órákban hasonló bűncselekményeket követhetett el.

Szekeres Tibor, a bűnügyi osztály vezetője elmondta, a rendőröknek nem volt könnyű dolguk, mert a gyanúsítottak tettüket úgy hajtották végre, hogy a lehető legkevesebb szemtanúval találkozzanak, s nyomaikat is igyekeztek eltüntetni.

A kihallgatás során az egyik férfi beismerő vallomást tett. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, s kezdeményezi előzetes letartoztatásukat.

A két férfit emberölés minősített esetével gyanúsítják, így büntetésük akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet - közölte az alezredes.