Több mint négyezer gumióvszert lopott egy gyulai férfi

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 12. 17:08
Több mint négyezer gumióvszert lopott el egy gyulai férfi a helyi Független Egyesülettől - jelentette csütörtökön a Békés Megyei Online (BEOL).

Az egyesület szenvedélybetegekkel, főként drogfogyasztókkal foglalkozó munkatársai az úgynevezett bulisegélyek alkalmával nemcsak kábítószerrel kapcsolatos felvilágosító tevékenységet folytattak, hanem a felelőtlen szexuális élet okozta problémák megelőzésében is igyekeztek segíteni. Ennek jegyében rendezvényeiken és kitelepüléseik alkalmával a szórakozóhelyeken óvszereket osztogattak; beszerzésüket támogatásból és pályázati forrásokból finanszírozták.

Pál Ilona, az egyesület alelnöke a BEOL-nak elmondta: a tolvaj mosóport, villanyrezsót és fűnyírót is elvitt, de a legjelentősebb, körülbelül 150 ezer forintnyi kárt az ingatlanban tárolt 1416 doboz, vagyis csaknem 4500 darab óvszer eltűnése okozta.

A július közepén történt lopással kapcsolatban Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője arról tájékoztatta a BEOL-t, hogy az ellopott tárgyak túlnyomó többsége megkerült, az óvszerek és az egyéb eszközök a napokban visszakerültek az egyesülethez.

A szóvivő közölte: a nyomozás során látókörükbe került egy 37 éves gyulai férfi, és azóta beismerő vallomást is tett. A rendőrség lopás elkövetésével gyanúsítja, és ha ez bebizonyosodik, akkor öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.