Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Jogosan lőtte le a fenyegetőt a nagykátai rendőrnő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Befejeződött az eljárás a késelő férfit ártalmatlanná tevő rendőrnő ügyében. A vizsgálat megállapította, hogy a rendőrnő jogszerűen és szakszerűen használta fegyverét - közölte a rendőrség a honlapján.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint vasárnap reggel egy férfi késsel támadt a nagykátai rendőrkapitányság intézkedő munkatársára. A rendőrzászlós többször is felszólította a férfit a fegyver letételére, majd egyetlen célzott lövéssel ártalmatlanná tette a támadót.

A rendőrséget azért riasztották vasárnap reggel, mert Sz. Károly el akarta vinni a négyéves fiát élettársa szüleinek kókai házából. A rendőrök intézkedésére a fiát magánál tartó férfi kést rántott, és öngyilkossággal fenyegetőzött.

A kiérkező járőrök időközben megállapították, hogy a 33 éves férfit a Püspökladányi Városi Bíróság rongálás miatt körözi. A férfi megpróbált elmenekülni, de a rendőrség munkatársa utolérte.

A férfi ekkor fia megölését helyezte kilátásba és a késsel fenyegetőzött. Amikor a támadó ismét a rendőr zászlós felé szúrt késével, a rendőrnő célzott lövést adott le az elkövető jobb karjára, mivel a kést a férfi a jobb kezében tartotta.

Sz. Károlyt súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba, a szakszerűen leadott lövés során sem a gyermek, sem mások nem voltak veszélyben - közölte a rendőrség.

A Nagykátai Városi Rendőrkapitányság munkatársát bátor helytállásáért Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány elismerésben részesíti - tette hozzá a rendőrség.