Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Öngyilkos lett az alsóörsi lövöldöző

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jobb halánték táján, közvetlen közelről leadott lövés okozta az alsóörsi bűncselekménnyel összefüggésben keresett, egy sötétlila Skoda Octavia mellett talált férfi halálát, az idegenkezűség kizárható - mondta a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője sajtótájékoztatóján. Lőrincz Edina arról is beszélt: a lelőtt rendőr az igazoltatásra megállított jármű abroncsait vizsgálta, amikor a lövések érték.

A Központi Nyomozó Főügyészség a csütörtökön átvette a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon részben hivatalos személy ellen több emberen elkövetett emberölés miatt indult bűnügy nyomozását - mondta Lőrincz Edina. A helyettes szóvivő hozzátette: a főügyészség hatáskörét az alapozza meg, hogy az emberölés egyik sértettje szolgálatban lévő rendőr volt.

Lőrincz Edina közölte: az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a rendőr főtörzsőrmester éppen az igazoltatás alá vont jármű gumiabroncsainak vizsgálatát végezte, és éppen "hajlott testhelyzetben volt", amikor a lövések érték. A lövéseket körülbelül 40 méter távolságból adták le.

Az elhunyt rendőrt és az igazoltatott járműben ülő, szintén halálos lövéssel eltalált fiatalember testét egyes és sorozatlövések is érték - közölte.

A helyettes szóvivő arról is beszélt, hogy a lövöldözéssel összefüggésben keresett sötétlila gépkocsit állampolgári bejelentés alapján, Alsóörs határában találták meg, a jármű svájci rendszámú volt.

A gépkocsi közelében egy férfi holttestre bukkantak, a férfi halálát a jobb halánték táján, közvetlen közelről leadott lőtt sérülés okozta. Az idegenkezűséget kizárták.

A tájékoztatás szerint a megtalált járműből több lőfegyver, köztük gépkarabély és nagy mennyiség lőszer került elő. Az elsődleges fegyverszakértői vélemény szerint az elhunytakat ért lövések származhattak a megtalált fegyverekből, de a bizonyossághoz további szakértői vizsgálatra van szükség.

A bűncselekmény indítékát és az elkövetés körülményeit a rendőrség bevonásával tisztázza a főügyészség. A helyettes szóvivő a nyomozás érdekeire tekintettel többet nem mondott, a sajtóban megjelent értesüléseket sem kommentálta.