eur:
394.39
usd:
370.25
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Alsóörsi lövöldözés: három halott - és rengeteg megválaszolatlan kérdés

Mi volt az alsóörsi kettős gyilkosság oka? Ki volt a férfi, akinek a holttestét a titokzatos fekete autó mellett találták meg? Mit rejtegetett? Ha azért gyilkolt, mert illegális fegyvert szállított, akkor ki volt a megbízó? Rengeteg a kérdés, és kevés a tény a tegnap hajnali alsóörsi tragédia körül, amely egy 29 éves rendőr és egy 21 éves főiskolás életét követelte.

A rendőrség szűkszavú közleményt adott ki tegnap este az alsóörsi kettős gyilkossággal és a feltételezett elkövető holttestének megtalálásával kapcsolatban. Mint írták, a helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy önkezével vetett véget az életének az a férfi, aki összefüggésbe hozható hajnali alsóörsi lövöldözéssel, és akit egy fekete autó közelében találtak meg.

A férfi halálát lőfegyver okozta, a külföldi rendszámú autóban pedig több lőfegyvert találtak, köztük olyat, amely számításba jöhet a bűncselekmény elkövetésének eszközeként. A helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy a férfi önkezével vetett véget életének.

A két eset közötti összefüggést - igazságügyi szakértők bevonásával - is vizsgálják a nyomozók. Az elsődleges nyomozati cselekményeket követően a további eljárást a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja - olvasható az ORFK közleményében.

Ki volt a titokzatos férfi?

A veszprémi Napló Online úgy tudja, hogy a kocsin svájci rendszámtábla volt, a halotton pedig golyóálló-mellény és csuklya - egyik értesüléssel kapcsolatban sem votl hajlandó válaszolni Bényi Mónika, az ORFK szóvivője az Index kérdésére.

Azt sem tudni egyelőre, hogy a férfi egyedül volt-e a gépkocsiban a lövöldözéskor, és ha igen, hogyan tudott egyszerre vezetni és pontosan célozni. Mindenesetre a Független Hírügynökségre hivatkozva a hírportál azt írja, hogy a rendőrök nem kutatnak további elkövetők után.

Az Origo ugyancsak a Független Hírügynökséget idézve azt írja, hogy a rendőrök körözést sem adnak ki, ebből az következik, hogy verziójuk szerint a támadó a lövöldözés után öngyilkos lett.

Mi az indok?

A lehetséges indítékról sem árult el semmit a rendőrség, és nem válaszoltak arra a kérdésre, ismerte-e egymást a lövöldöző és a meggyilkolt rendőr. A Független Hírügynökség értesülése szerint azonban a nyomozók vizsgálják, hogy szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhatott-e a gyilkosság hátterében.

Az ATV az áldozatot és a tettest is jól ismerő, helybeli forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a rendőr főtörzsőrmesterrel egy Bálint keresztnevű férfi végzett, aki a történtek után nem sokkal öngyilkos lett. Az ő holttestét találták meg szerda délután a fekete autója mellett.

A meggyilkolt főtörzsőrmester ismeretségi köréből az ATV úgy értesült, hogy a férfi Svájcban dolgozott, de a nyarakat Magyarországon töltötte. A férfi jól ismerte a meggyilkolt rendőrt, kapcsolatuk azonban az utóbbi időben megromlott. Az ATV szerint a férfi féltékenység miatt lőtte le előbb a rendőrt, majd pedig saját magával is végzett.

A Népszabadság egy másik lehetséges indokot említ. Mivel a svájci rendszámú autóban a nyomozók számos lőfegyvert és nagy mennyiségű lőszert találtak, a lapnak nyilatkozó szakértő szerint az illegális fegyverarzenál némi magyarázattal szolgál arra, miért nyitott tüzet a "szállító" a rutinszerű közlekedési ellenőrzést végző rendőrre. Valószínűleg pánikba esett - mondta Tarjányi Péter egykori kommandós tiszt.

A rendőrök a lap információi szerint nem találtak olyan nyomot, ami arra utalt volna, hogy valaki elhagyta az erdőszéli helyszínt, ahol a fekete autót megtalálták. A növényzet szinte lehetetlenné teszi ezen a területen, hogy valaki árulkodó jel nélkül távozzon, és a nyomozók kutyái sem fogtak szagot.

Az öngyilkosságot elkövető magányos tettes feltételezést támasztaná alá, hogy a délelőttig tartó látványos útlezárásokat mindenütt feloldották, mintha már nem kellett volna attól tartani, hogy egy bármikor lőni kész gyilkos még szabadlábon van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×