eur:
393.77
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nincs még gyanúsított Főkert-ügyben

Továbbra is ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás a Főkert Zrt.-nél - értesült az InfoRádió. A rendőrség még júniusban indított vizsgálatot hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Az InfoRádió értesülése szerint még nincs gyanúsítottja a Főkert Zrt.-nél indított nyomozásnak. A gazdasági ügyeket vizsgáló rendőrök továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoznak - erősítette meg írásban megkeresésünkre a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Azt pedig nem hozzák nyilvánosságra, hogy eddig kit vagy kiket hallgattak meg tanúként, arra hivatkozva, hogy ez nem közérdekű adat, és a tanúk személyiségi jogai is sérülnének.

A múlt héten tanúként hallgatta meg a rendőrség az ügyben a főpolgármestert, és Demszky Gábor szerint kizárt, hogy gyanúsított lehet. Miután a nyomozók egy órán keresztül hallgatták meg a Városházán, Demszky Gábor arról is beszélt, hogy nem érez sem politikai, sem más felelősséget a Főkert-üggyel kapcsolatban.

Bár a nyomozók arra kérték, hogy a meghallgatásról semmilyen információt ne hozzon nyilvánosságra, a főpolgármester a rá várakozó újságíróknak elmondta: a rendőrök csak a Főkerttel kapcsolatban tettek fel neki kérdéseket. Azt is jelezte, hogy ha szükséges, továbbra is a nyomozók rendelkezésére áll. Hozzátette: a meghallgatásról mintegy háromoldalas jegyzőkönyvet vettek fel.

A meghallgatáson részt vett a főpolgármester ügyvédje is, aki azt mondta, hogy még egy közgyűlési határozat alapján indult vizsgálat a Főkert ellen.

A Főkert Zrt. vezetőjét tavaly májusban menesztették. Kocsis László távozásának pontos okát nem indokolta meg a főváros. Lapinformációk szerint azért állították fel a székéből, mert a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított piacfelosztás, kartellezés gyanúja miatt. A Főkert igazgatósága Vásárhelyi Istvánt bízta meg a vezetői feladatok ellátásával.

A rendőrség még június elején indított nyomozást a Főkert Zrt.-nél hűtlen kezelés gyanúja miatt. Vizsgálják a fővárosi céggel kapcsolatban álló gazdasági társaságokat is. Egy korábbi közleményük szerint a nyomozók arra kíváncsiak, hogy a Főkert szerződései megfeleltek-e a hatályos jogszabályoknak, illetve szabályosan használták-e fel a fővárosi önkormányzattól kapott támogatásokat. Arra is keresik a választ, hogy a Főkert és a leányvállalatai kezelésében lévő ingatlanok milyen módon kerültek ki a fővárosi önkormányzat tulajdonából, és az ingatlanértékesítésekkel kapcsolatban érte-e vagyoni hátrány a fővárost.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×