Kábítószer-terjesztőket fogtak el Székesfehérváron

InfoRádió / MTI
2010. június 25. 21:42
Kábítószer-terjesztőket fogtak el Székesfehérváron, a díler több mint hárommillió forint értékű ketamin hatóanyagú szert akart továbbértékesítésre átadni vevőjének; mindkettőjüket őrizetbe vették - közölte pénteken a rendőrség.

Az autót - amelyben utasként tartózkodott a kábítószert Budapestről Székesfehérvárra szállító 28 éves férfi - a Nagyszombati úton tartóztatták fel a nyomozók - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A kocsiban 74 ampullát találtak, amelyek - feliratuk alapján - egyenként 50 ml ketamint tartalmaztak. A ketamin a magyarországi kábítószerlistán szerepel, az állatgyógyászatban érzéstelenítésre használt szer - tette hozzá R. Szabó Ágnes.

A kocsi átvizsgálásával egy időben házkutatást tartottak a feltételezett díler lakásán, ahol további három ampulla ketamint, valamint olyan eszközöket találtak, amelyek alátámasztották a gyanút, hogy a férfi továbbértékesítéssel foglalkozott. A házkutatás idején a lakásban csak egy fiatalkorú tartózkodott, a 41 éves dílert később a városban fogták el.

A dílert és vevőjét, valamint a kábítószer-terjesztőt szállító kocsi vezetőjét és a fiatalkorút mintavételre állították elő, a 28 és 41 éves férfit őrizetbe vették. A mintegy 3850 milliliter ketamint szakértői vizsgálatra lefoglalta a rendőrség.

A nyomozók gyanúja szerint a kábítószert Szlovákiából hozták be.