Kulcsár Attila új, első fokú eljárást kért

InfoRádió / MTI
2010. május 25. 15:02
Az utolsó szó jogán szabadlábra helyezését kérte a Fővárosi Ítélőtáblán tartott tárgyalásán a brókerbotrány elsőrendű vádlottja. Kulcsár Attila csaknem 2 éve tartó előzetes letartóztatásának megszüntetését és új, első fokú eljárást kért. Ismét azt hangsúlyozta, hogy ügyfeleinek túlnyomó többsége tudta, hogy szabálytalan pénzügyi tranzakciókban működik együtt vele, ezért cserébe ellenszolgáltatást kért és kapott, a botrány kipattanás után azonban letagadta ezt a hatóságok előtt.

Egyes vádlottá vált ügyfelek viszont Kulcsár Attila szavahihetőségét, hatóságok előtt tett vallomásai igazságtartalmát kérdőjelezték meg és saját ártatlanságukat hangoztatták.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön hirdet ítéletet az ügyben. A 2003 nyarán kipattant brókerbotrányban az ügyészség azért emelt vádat, mert álláspontja szerint Kulcsár Attila, a K and H Equities dolgozójaként 1998 és 2003 között jogosulatlanul forgatta az ügyfelek, magánszemélyek és állami vállalatok pénzét offshore cégeken keresztül.

A Fővárosi Bíróság 2008 augusztusában hirdette ki elsőfokú ítéletét. A vádlottak közül heten nem jogerősen letöltendő szabadságvesztést kaptak.