Kábítószert is találtak Stohl András vérében

InfoRádió / MTI
2010. május 14. 11:24
Tiltott szichotróp anyagot is talált a toxikológiai szakértő a május 8-án Fót közelében balesetet okozó Stohl András vérében - közölte a rendőrség. A korábban tanúként kihallgatott színész-műsorvezetőt, Stohl Andrást ittas vagy bódult állapotban elkövetett súlyos testi sértést okozó járművezetés és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt vonják felelősségre.

Már nem csak súlyos testi sértést okozó járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűncselekményével, hanem kábítószerrel való visszaélés megalapozott bűntettével is gyanúsítja a rendőrség a múlt hétvégén közúti balesetet okozó népszerű színészt, műsorvezetőt, Stohl Andrást - mondta az InfoRádiónak Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beluzsárné Belicza Andrea közölte: Stohl Andrást kihallgatták, a házában tartott házkutatás részleteiről viszont nem kívánt nyilatkozni.

A színész fegyvertartási engedélyét visszavonta a rendőrség, kötelezve őt vadászfegyverei és a hozzájuk tartozó lőszerek leadására a büntetőeljárás jogerős befejezéséig - írta közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, hozzátéve: tisztázásra vár, hogy a fentieken túl elkövetett-e más bűncselekményeket a május 8-ai karambollal összefüggésben a gyanúsított.

Stohl András péntek délelőtt fél tizenegy körül kislányát az ölében tartva, élettársa kíséretében bement a dunakeszi rendőrkapitányságra, ahol mintegy fél órát tartózkodott.

Somos Zoltán, a színész ügyvédje a helyszínen várakozó újságíróknak azt mondta: csak a nyomozati szak végén nyilatkozik a baleset körülményeiről. Hangsúlyozta: egy közlekedési bűncselekményben sokszor a legapróbb információnak is jelentősége van, ezért mindenképp meg akarják várni az iratismertetést, illetve az eljárás végét. Szerinte "igen zavaró", hogy számos jogász úgy nyilatkozik az ügyről, hogy nem ismeri a pontos részleteket.

Somos Zoltán nem árulta el, hogy milyen célból érkezett védencével a kapitányságra. Közölte: a színész-műsorvezető megbánta tettét, és elnézést kér a sértettektől. A védő a maga és megbízója nevében arra kért mindenkit, hogy hagyják "békében dolgozni" a színészt, és a családját se zavarják.

A színész-műsorvezető múlt szombaton Fót felé tartva kocsijával áttért a szemközti sávba, ahol két szabályosan közlekedő autóval ütközött: egy ember súlyosan, egy könnyebben sérült meg. Stohl András a baleset után elhagyta a helyszínt, de állítása szerint csak a mentők megérkezése után, így egyelőre nem tisztázott, hogy cserbenhagyásról van-e szó., a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Beluzsárné Belicza Andrea
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást