Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Autós üldözés Budapesten - elrendelték két férfi letartóztatását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elrendelte a bíróság vasárnap az előzetes letartóztatását annak a két férfinak, akiket autós üldözés után fogtak el a fővárosban még csütörtökön.

A lopás és más bűncselekmények miatt a két férfi ellen indult büntetőügyben 30 napra rendelte el a Pesti Kerületi Bíróság az előzetes letartóztatást, elsősorban azzal az indokkal, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyása esetén fennáll a szökés, illetve az eljárás megnehezítésének veszélye. A bíróság szerint az egyik férfi esetében az is megalapozottan feltételezhető, hogy bűncselekményt követne el, ez a döntés már jogerős - tájékoztatott honlapján a Főváros Bíróság.

A BRFK korábban azt közölte: hivatalos személy elleni erőszak és gépkocsilopás miatt kell felelnie a két férfinak, akik elmenekültek egy csütörtöki rendőri igazoltatás elől, és két figyelmeztető lövés hatására sem álltak meg.

A rendőrök csütörtök kora délután egy lopott rendszámú Ford típusú terepjárót akartak ellenőrizni a XIX. kerületi Vak Bottyán utcában, de a jármű vezetője elhajtott. A rendőrök üldözőbe vették a járművet, majd a megállítása érdekében más rendőrautókkal elállták az útját az Üllői úttal párhuzamos József Attila utca és az Árpád utca kereszteződésénél. A terepjáró azonban áttört az "záron", és a leadott figyelmeztető lövések ellenére tovább menekült. Két sarokkal távolabb, a Zrínyi utcánál a három férfi a járművet hátrahagyva gyalogosan elmenekült, két elkövetőt elfogtak. A még szökésben lévő Duka Levente ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.