Új eljárást kért az ügyész a Kulcsár-ügyben

InfoRádió / MTI
2010. április 22. 19:09
Megalapozatlannak tartja az ügyész a Kulcsár Attila és társai büntetőperében született elsőfokú ítéletet, ezért új eljárást kért az ügyben.

A per ma kezdődött másodfokú tárgyalásán a fellebbviteli főügyész hangsúlyozta: az elsőfokú ítélet hibái nem azt jelentik, hogy a vádlottak ne követtek volna el bűncselekményt, hanem hogy nem azokat a bűncselekményeket, amelyeket az elsőfokú bíróság megállapított. Az ügyész szerint nem tisztázott, mi volt Kulcsár Attila szerepe, jogosultsága a K and H Bankban, és hogy közvetlenül rendelkezhetett-e az ügyfelek pénzével. Megalapozatlannak tartja az elsőfokú ítéletet a védelem is. A másodfokú tárgyalás jövő kedden a védőbeszédekkel folytatódik a Fővárosi Ítélőtáblán.

A Fővárosi Bíróság 2008 nyarán Kulcsár Attilát elsőfokon 8 év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélte sikkasztás miatt, és elrendelte előzetes letartóztatását. A 24 vádlott közül heten kaptak letöltendő szabadságvesztést, vagyonelkobzásra pedig 8 embert ítéltek 1,7 milliárd forint értékben.