Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az elmeszakértő szerint nem lehetett volna megelőzni a tényői tragédiát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tényői családi tragédiára nincs logikus magyarázat és lehet, hogy nem is volt semmilyen előjele, így megelőzni sem tudták volna - véli az InfoRádió által megkérdezett igazságügyi elmeszakértő. Gaál Katalin azt mondta: van, hogy brutális gyilkosságban tör ki a félelem, a szorongás.

A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn hétfőn egy férfi kivégzésszerűen ölte meg két gyermekét és feleségét, a saját torkát pedig egy láncfűrésszel vágta el. Az InfoRádiónak nyilatkozó igazságügyi elmeszakértő szerint az ilyen cselekményeknek nem logikus, hanem pszichiátriai magyarázatuk van.

Gaál Katalin hangsúlyozta: mindenképpen kóros elmeállapotnak kell egy ilyen gyilkosság mögött állnia, mert normális, kiegyensúlyozott emberek ilyet nem tesznek.

Téveszmék, rendkívül zaklatott, szorongásos állapot hallatlan indulatokat mobilizál - fogalmazott a szakértő, aki hangsúlyozta: a felduzzadt indulatokat valamilyen cselekvésben kell levezetnie a betegnek, így lehet az, hogy gyilkosságban tör ki a nyugtalansága.

Hangsúlyozta: nem lehet elkerülni ezeket a hirtelen kirobbanásokat. Ha rendezettek a családi viszonyok, akkor lehet, hogy egy jó pillanatban rá lehet venni az illetőt, hogy forduljon orvoshoz, de lehet, hogy a családdal szemben válik ellenségessé, akkor viszont nem fogadja el a gyógyszeres kezelést.

Hanganyag: Gál Ildikó