Öt kilogramm heroint foglalt le a Nemzeti Nyomozó Iroda

InfoRádió / MTI
2010. március 8. 10:52
Öt kilogramm heroint foglalt le a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két vietnami férfitól, az ezt követő házkutatás során pedig további 200 gramm heroin, 100 gramm marihuána, és mintegy 10 millió forint készpénz került elő - közölte az NNI.

A vietnami férfiakat két héttel ezelőtt a X. kerületben, az utcán fogták el, a heroint a helyszíni átvizsgálás során találták meg. Az Országos Rendőr-főkapitányság terrorelhárító szolgálatának munkatársai még aznap, szintén a X. kerületben, egy szerb férfit is elfogtak, aki az NNI szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ő adta a vietnamiaknak a kábítószert - olvasható a közleményben.

Az elfogások után házkutatást tartottak a nyomozók, ekkor került elő további 200 gramm heroin, illetve 100 gramm marihuána, valamint 10 millió forint készpénz.

A gyanúsítottakat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - közölték.

Az NNI szerint az ügy összefüggésbe hozható egy másik, 2009 novemberi esettel is, amikor négy vietnami férfinél négy kilogramm heroint találtak. A két ügyben összesen kilenc kilogramm kábítószert foglaltak le a rendőrök, annak piaci értéke 40 millió forint, de a fogyasztóknak 100 millió forintért értékesíthették volna.

Az NNI a közleményben kitért arra is, hogy a gyanú szerint a bűncselekményeket mindkét ügyben szervezett kereteken belül hajtották végre.