eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Ma Tiszalökön vizsgálja a rendőrség a romagyilkosságok helyszínét

Helyszíni bizonyítási eljárást tartanak Tiszalökön, a romák elleni támadások Szabolcs megyei helyszínén szerdán - erősítette meg a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője.

A szabolcsi településen tavaly április 22-én lőtték agyon a munkába igyekvő Kóka Jenőt saját udvarán. A romák elleni támadássorozatnak ő volt az ötödik halálos áldozata.

Kedden a Pest megyei Galgagyörkön tartottak hasonló helyszíni kihallgatást az előzetes letartóztatásban lévő négy gyanúsított egyikével.

Kedden a Pest megyei Galgagyörkön tartottak hasonló helyszíni kihallgatást az előzetes letartóztatásban lévő négy gyanúsított egyikével. Az MTV Híradója úgy tudja, hogy K. Árpád, a romák elleni támadás fő gyanúsítottja beismerte, hogy puskával rálőtt több, cigány családok által lakott házra.

Megmutatta a nyomozóknak azt is, hogy társával együtt honnan tüzelt az épületekre, azt azonban tagadta, hogy bárkit is meg akart volna ölni.

A Pest megyei településen több mint négy órás volt a romák elleni támadássorozat ügyében tartott helyszíni bizonyítási eljárás. A környéket több kommandós és rohamrendőr biztosította.

Az összesen 6 halálos áldozatot Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön, Tiszalökön és Kislétán ölték meg. A romák elleni bűncselekmény-sorozattal gyanúsított négy férfit tavaly augusztusban fogták el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×