Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Rendőr lakásába próbáltak betörni, de fülön csípték őket - képgaléria

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Betörőbandát derített fel a fővárosi rendőrség, a zuglói járőrök azt követően fogták el a csoport három tagját, hogy azok egy rendőr lakásába próbáltak meg behatolni, de egy szomszéd megzavarta őket - közölte Horváth Antal őrnagy, az észak-pesti bűnügyi régió bűnügyi vezetője.

Mint mondta, február 17-én a zuglói kapitányság "civilben portyázó" körzeti megbízottjainak feltűnt a Csömöri úton két férfi és egy nő, akik több lakóházat figyeltek, majd az egyik épületbe bementek. Egyikük kint maradt figyelni, majd rövid idő múlva csatlakozott társaihoz. Körülbelül tíz perc után azonban kiszaladt az épületből a három ember, nyomukban egy idős asszonnyal, aki azt kiáltozta: "betörők!".

A körzeti megbízottak igazoltatták a házból kifutókat, akik közül az egyik férfi és a nő hamis személyi igazolvánnyal próbálta igazolni magát, de a rendőrök megállapították, hogy azok jogtalanul kerültek a birtokukba.

Igazoltatás közben az egyik férfi egy hókupacra dobta a nála lévő eszközöket, hogy azoktól megszabaduljon, de a rendőrök megtalálták a kisméretű franciakulcsot, a zárfésűt, az álkulcsokat.

Az idős nő pedig elmondta, hogy kutyasétáltatásból érkezett haza, s látta, hogy a szomszéd ajtaja előtt "ketten matatnak". Amikor kérdőre vonta őket, az elkövetők kifutottak a házból. A körzeti megbízottak megdöbbenve tapasztalták, hogy egyik közvetlen, éppen szolgálatban lévő kollégájuk lakásába akart betörni a két férfi és a nő.

A kerületi kapitányságon megállapították, hogy a nő egy olyan férfinak a barátnője, aki tavaly ősz óta előzetes letartóztatásban van, betöréses lopás miatt. A férfi - aki ellen ugyancsak az észak-pesti bűnügyi régió munkatársai nyomoztak - korábban semmit nem mondott a barátnőjéről, akiről kiderült, hogy ellene öt bírósági körözést adtak ki.

A Csömöri úton történtek után az egyik elfogott férfi elmondta a rendőröknek, hogy a nő tulajdonképpen három hónapja az ő barátnője.

A nő VIII. kerületi lakásában egy teljes betörőműhelyt találtak, satuval, fűrésszel, csiszolókoronggal, villáskulcsokkal, zárfésűkkel, fogókkal, csőkulcsokkal, gyakorláshoz használatos zárbetétekkel. Ezek egyértelműen betöréshez használatos eszközök - mondta az őrnagy.

Beszámolt arról is, hogy a nő azt mondta a rendőröknek: egy ötödik férfi vitte a lakására és kérte, hogy őrizze meg a szerszámokat. Kiderült: ez ellen az ötödik férfi ellen is folyik eljárás, betöréses lopás miatt.

A betörőbanda hengerzártöréssel, illetve zárfésűs módszerrel jutott be főleg észak-pesti lakásokba, elsősorban a IV. és a XV. kerületben, de Pesterzsébeten, Csepelen, Pestszentlőrincen is "dolgoztak", elsősorban aranyat, műszaki felszereléseket vittek el a lakásokból.