Szökésben a szekszárdi ékszertolvaj

InfoRádió / MTI
2010. február 19. 11:25
Egyelőre nem találják azt a férfit, aki csütörtökön négymillió forint értékű ékszert lopott el egy szekszárdi ékszerüzletből, bűntársát elfogták - közölte a szekszárdi rendőrkapitányság pénteken.

A két Bács-Kiskun megyei férfi személygépkocsival menekült Szekszárdról Paks irányába, az üzlet eladója által adott személyleírás alapján Nagydorognál a helyi körzeti megbízott vonta őket intézkedés alá - tájékoztatott Buda Bernadett, a kapitányság sajtóreferense.

A körzeti megbízott az autó vezetőjét elfogta, a tolvaj azonban az intézkedés közben a gépkocsiból kiugrott és elmenekült - tette hozzá.

A férfi csütörtök délután Szekszárdon, egy belvárosi ékszerüzletből vásárlási szándékot színlelve lopott el negyven darab arany ékszert. A tolvaj megkérte az eladót, hogy mutassa meg neki a kiválasztott nyakláncot, majd a pultra kitett ékszeres tálcával elmenekült; társa a helyszínhez közel, a Kiskorzó téri parkolóban várta.

A sajtóreferens elmondta, hogy a nagydorogi rendőrőrs járőrei, helyi polgárőrök, a paksi és a szekszárdi rendőrkapitányság rendőrei - összesen mintegy harmincan - péntek hajnalig keresték a tettest a feltételezett menekülési útvonalon, eredménytelenül.

Réti László, a szekszárdi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy az elkövető lopott gépkocsival menekült tovább. A szekszárdi rendőrkapitányság országos körözést adott ki a kecskeméti férfi ellen, akinek más bűncselekmény miatt börtönbe kellene vonulnia. Társát jelentős értékre elkövetett lopás gyanújával őrizetbe vették.