Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Előzetesbe kerülhet a letartóztatott rektor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kezdeményezni fogja a Zrínyi Mikós Nemzetvédelmi Egyetem rektora, illetve az ügyben őrizetbe vett másik érintett előzetes letartóztatását a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a bíróságnál - közölte a hatóság szóvivője.

Bartha László elmondta, hogy a befolyással üzérkedéssel meggyanúsított három ember közül kettőt már őrizetbe vettek a több helyszínen tartott házkutatás után.

Az NNI gazdaságvédelmi főosztálya kedden, többek között a rektori helyiségekben tartott házkutatást.

A szóvivő szerdán megerősítette azt a lapértesülést, amely szerint a rektor az őrizetbe vételkor ellenállt és megsérült. Mint mondta: könnyebb, hámsérülést szenvedett a homlokán, de panasszal nem élt az őrizetbe vétel ellen.

A szóvivő elmondta azt is, hogy a gyanú szerint egy nemzetközi szállító cég ellen követtek el bűncselekményt.

Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője szerdán, a TV2 Mokka című műsorában megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a rektor azzal kereste meg a céget, hogy a rendőrség kábítószerrel való visszaélés és fegyverkereskedelem miatt nyomoz ellenük, de ő képes az ügyet "pozitív irányba befolyásolni". Cserébe azt kérte, hogy a céggel szerződésben álló biztonsági szolgálatot cseréljék le egy általa megnevezett cégre.

Az index.hu arról számolt be kedd este, hogy értesülésük szerint a rektor a DHL szállító céget kereshette meg egy törvénytelen ajánlattal. Az MTI szerdán érdeklődött a DHL-nél, ahol csak későbbre ígértek tájékoztatást, mert még folyik a belső vizsgálat.