Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Előzetesben maradnak az emberkereskedelem gyanúsítottjai

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előzetes letartóztatásban marad az az emberkereskedelemmel gyanúsított négy férfi, akik ellen a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytat eljárást, miután a másodfokú bíróság helyben hagyta a korábbi végzéseket - mondta a megyei bíróság szóvivője.

Barsi József közölte: február 5-én helyezték előzetes letartóztatásba a négy férfit, de közülük hárman fellebbeztek, ezért került ügyük másodfokra.

A szóvivő indoklásként elmondta: az érintettek megalapozottan gyanúsíthatók fajtalanság vagy közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem bűntettével, és kiépített kapcsolatrendszerük jelentősen hátráltatná a bűnkapcsolatok felderítését, ha szabadlábon lennének.

Hozzátette: feltehető az is, hogy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, a hatóság elől való eltüntetésével meghiúsítanák a büntetőeljárás eredményességét.

Németországban 2009 elejétől 17 nőt futtatott az a csoport, amelynek négy tagját februárban elfogták, másik négy férfit még köröznek.

Többük ellen jelenleg is folyamatban vannak különböző büntetőeljárások.

Az egyik most elfogott 48 éves salgótarjáni férfi ellen 2007 júniusában már eljárást indított a rendőrség prostituáltakból álló hálózat működtetése miatt. A férfi akkor előzetes letartóztatásban majd házi őrizetben volt, később szabadlábon védekezett, és az ellene folyó büntetőeljárás idején bűnismétlést követett el.

Ügyében a 2007-es bűncselekmény miatt még nem született bírósági ítélet.