Részben visszavonta vallomását az ámokfutásra készülő egyetemista

InfoRádió / MTI
2010. február 13. 10:26
Részben visszavonta vallomását az a 22 éves egyetemista, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy ámokfutásra készült. Ügyvédje, Somfainé Vajda Ágnes részleteket nem közölt, csak annyit mondott: a férfi előzetes letartóztatásáról szombaton kora délután döntenek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója pénteken számolt be arról, hogy a hallgató, aki sportlövőként egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyver tulajdonosa volt, azt tervezte, hogy egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy saját egyetemén válogatás nélkül 22 embert kivégez, és erre már több mint másfél éve készült.

Bodnár Zsolt közölte: a rendőrség csütörtökön kapott információt a bűncselekmény előkészületéről, de kiderült, a fiatalember baráti körében már régóta köztudott volt, hogy ilyen merényletre készül.

Hangsúlyozta: a férfi a szakértők szerint személyiségzavarral küzd; elfogása után elismerte, hogy beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt. Az egyetemistát a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását több emberen elkövetett emberölés előkészülete miatt.