eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Február 20-án hozzák haza Farkas Pétert

Az inforadio.hu értesülése szerint február 20-án hozzák Magyarországra Andorrából Farkas Pétert. Az egykori olimpiai bajnok birkózót kábítószerrel való visszaélés miatt ítélték hét év fegyházbüntetésre, a sportoló azonban még az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróságról. Az ORFK szóvivője nem erősítette meg az inforadio.hu információit.

Bényi Mónika Az ORFK szóvivője, nem erősítette meg a hazahozatal dátumáról szóló információt., azt azonban elmondta, hogy jelenleg is szervezés alatt van Farkas Péter hazaszállítása.

Farkas Péter kiadatásáról február 3-án született meg a döntés Andorrában, ettől számítva a magyar hatóságoknak 30 nap állt rendelkezésre, hogy hazahozzák az olimpiai bajnok birkózót.

Farkas Péter 2008 novembere óta van szökésben; az olimpiai bajnokot egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség tavaly december 26-án. A rendőrség nagyjából egy hónappal korábban szerzett tudomást arról, hogy a körözött sportoló Spanyolországban tartózkodik. Elfogása érdekében titkosszolgálati eszközöket is bevetettek a hatóságok.

Robert Guirao, az andorrai rendőrség nemzetközi együttműködési csoportjának vezetője korábban az InfoRádióban elmondta: az elfogásnál Farkas Péter nagyon nyugodt volt, és végig együttműködött a rendőrökkel, miután azok elmagyarázták neki, hogy két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van ellene, ezért jobban teszi, ha követi őket a rendőrőrsre.

Az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet nyert Farkas Pétert, valamint testvérét és segítőjét 2004 őszén vették őrizetbe a rendőrök, mert XVII. kerületi házukban kenderültetvényt találtak. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a megismételt tárgyaláson, 2008. november 3-án az egykori sportolót 5 évi fegyházra, öccsét, Károlyt 7 évi fegyházra, segítőjüket pedig 6 évre ítélte kábítószerrel való visszaélés miatt.

A bíróság ítéletének szóbeli indoklása szünetében Farkas Károly, majd nem sokkal utána Farkas Péter is távozott az épületből, ismeretlen helyre. 2008 decemberében a Fővárosi Bíróság távollétében hét év fegyházra ítélte Barcelona olimpiai bajnokát.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×