eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Orvosi adatokban kutakodna a magyar FBI

Orvosi adatokat használna embercsempészek lefülelésére a Nemzeti Nyomozó Iroda - olvasható a szerdai Népszabadságban.

A napilap emlékeztetett arra: egy orvosi webportál kedden közzé tette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hivatalos levelét, amelyben megfázással, tüdőgyulladással kezelt betegek adatait kérik az ÁNTSZ-től azért, hogy megtalálják azokat az embercsempészeket, akik október 14-én éjszaka 18 koszovói állampolgárt próbáltak Magyarországra csempészni a Tiszán. A levelet író rendőrségi főtanácsos szerint "miután akkor éjjel a Tisza 4,8 Celsius-fokos volt, és feltételezhető, hogy a csempészeknek is sikerült partot érniük, valószínűleg a hideg vízben erősen megfáztak".

A menekülteket szállító csónak fölborult, hárman értek partot, később 11 holttestet emeltek ki a vízből.

A Népszabadság szerint a szegedi kistérségi intézethez tartozó területen 200 ezer ember él, az őszi megfázások, az újinfluenza-járvány kezdete is erre az időre esett, így ha az orvosok valóban leválogatják a jelzett időpontban megfázással, tüdőgyulladással kezelt betegeiket, akár több ezer ember orvosi adataihoz juthat hozzá az NNI.

Kovács Ferenc regionális tiszti főorvos a Népszabadságnak azt mondta, az ÁNTSZ csak jogszerűen segítheti a rendőrséget, ez a kérés azonban túl általános.

Simics Tamás egészségügyre specializálódott ügyvéd a Magyar Nemzetnek elmondta, a törvény szerint a rendőrségnek joga van bárki személyes adatait megismerni, ha arra egy büntetőeljáráshoz van szüksége.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×