Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét ittasan vezetett a volt rendőrkapitány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Alig egy óra elteltével kétszer is ittas vezetésen kapták a rendőrök kedd hajnalban Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornokot Budapesten, a III. kerületben - közölte az MTI, és az atv.hu.

Az MTI úgy tudja: az ittas vezetésen kapott Kiss Ernőt előállították vérvételre, majd miután igazolódott a rendőrök gyanúja, elvették a jogosítványát. A volt főrendőr ekkor ismét autóba ült, de nem sokkal később ismét elkapták. Ekkor már a slusszkulcsát is elvették tőle a rendőrök - ismertette a kedd hajnalban történteket a rendőrségi forrás.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán csak annyit közöltek: adatvédelmi okokra hivatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánják az atv.hu értesülését.

A volt kerületi kapitány, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjeként azzal került a figyelem középpontjába, hogy 1998-ban levizelte az ORFK Teve utcai épületét; ezt azzal magyarázta, hogy "vízhajtó menedzsertablettát szedett". Ezt követően - hivatalosan egészségi okokból - az év december 31-én menesztették.

Több mint két évvel ezelőtt ismét a bulvárlapok címoldalára került Kiss Ernő, miután a gyanú szerint ittasan vezette szolgálati gépkocsiját, és több autót összetört a fővárosban. Ezzel kapcsolatosan, akkor tanúként, vallomásában azt mondta: nem ő ült a volán mögött, hanem a "hasonmása".

Kiss Ernő megbízását, aki akkor a XIII. kerületi rendőrkapitány volt, 2007 novemberében indoklás nélkül visszavonták. 2008 márciusában gyanúsította meg az ügyészség ittas vezetés és hatóság félrevezetése miatt. Az ügyben tavaly februárban emeltek vádat.