Letartóztatták a BKV volt informatikai igazgatóját

InfoRádió / MTI
2010. február 5. 13:27
Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság a BKV eddig szökésben lévő volt informatikai igazgatóját.

Az ügyészség pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés" bűntette miatt indult eljárásban F. Zsolt előzetes letartóztatásának elrendelését azért kezdeményezte, mert álláspontjuk szerint a kényszerintézkedés a szökés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt indokolt.

A BKV január 7-én közölte az MTI-vel, hogy rendkívüli felmondással megszüntette Fuzik Zsolt informatikai igazgató munkaviszonyát.

Az előzetes letartóztatásról szóló végzés a Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint nem jogerős, az ellen a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be. Az előzetes letartóztatást 30 napra rendelte el a bíróság.

Fuzik Zsolt védője, Kádár Judit a végzés meghozatala után azt mondta: ügyfele ártatlannak tartja magát, semmiféle aláírási, döntési jogköre nem volt az ügyre vonatkozóan. Hozzátette: kizárólag a munkaszerződésben előírt munkaköri kötelességét teljesítette.

A védő szólt arról is, hogy ügyfele vallomást tett. Úgy fogalmazott: védence "nem bujkált", de az ezt firtató újságírói kérdésekre nem kívánt válaszolni.

Az ügyvéd szerint a nyomozóhatóságnak nincs olyan konkrét bizonyítéka, amely alátámasztaná a volt informatikai igazgató bűnösségét. A gyanúsítással kapcsolatban azt mondta: ügyfele megpályáztatott egy adott szerződést, de a pályázat elbírálására nem volt jogköre, szerinte ezért fogalmilag kizárt, hogy a volt informatikai igazgatót megpróbálták volna megvesztegetni.