Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Előzetesben a BKV volt főosztályvezetője és a fővárosi főtanácsadó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság a bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsított Zelenák Tibort, a BKV egykori főosztályvezetőjét, valamint a a felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsított Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót. A bíróság Regőczi Miklósnált, a közlekedési vállalat volt értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettesénél házi őrizetbe vételt rendelt el.

A végzések nem jogerősek, az MTI információja szerint Mesterházy és Zelenák ügyvédje fellebbezéssel élt, Regőczi házi őrizetbe helyezése ellen pedig az ügyész fellebbezett.

Mesterházy ügyvédje, Papp Gábor az MTI-nek péntek este annyit mondott, az ügyvédi kódex mértéktartásra inti a jogi képviselőket, ezért nem akar részletekbe bocsátkozni, de - mint mondta - a kényszerintézkedés elrendelését indokolatlannak és súlyosan törvénysértőnek tartja.

Regőczi Miklóst hűtlen kezelés, Zelenák Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók még szerdán, a rendőrség szerint a volt vezérigazgató-helyettes 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint, Zelenák Tibor pedig 6 cég vonatkozásában több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

Mesterházy Ernő fővárosi főtanácsadót azzal gyanúsítják: rábírta a BKV vezetőit arra, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek.