Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A rendőrség elfogta a Lehel térnél megszökött foglyot - képek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A rendőrség pénteken hajnalban Pécelen elfogta azt a foglyot, aki csütörtökön este szökött meg a budapesti Lehel térnél - közölte Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A 24 éves férfit a Teve utcából az egyik budapesti büntetés-végrehajtási intézetbe szállították csütörtök este, amikor a Lehel térnél, piros lámpánál várakozó autóból, eddig ismeretlen módon, kiugrott és elmenekült. A férfin bilincs volt, de azt a helyszíntől nem messze a rendőrök megtalálták.

Kovács Viktória ismertetése szerint a PMRFK és a BRFK munkatársai egész éjjel keresték H. Miklóst, feltérképezték ismeretségi körét, és végül Pécelen, egy családi házban, alkalmi ismerősénél fogták el, nem sokkal hajnali 4 óra után.

A sajtóreferens elmondta, hogy H. Miklós ellen a korábbi bűncselekmények mellett fogolyszökés miatt is eljárás indul. H. Miklós fegyveres rablás gyanúja miatt volt előzetes letartóztatásban.

Parancsnoki vizsgálat is indult annak kiderítésére, hogy terhel-e valakit felelősség a fogolyszökés ügyében.

Az MTI információi szerint Pécelen, a Felsősor utca egyik családi házának melléképületében találtak rá H. Miklósra, és az őt bújtató férfira. Mindketten aludtak, amikor megérkeztek a rendőrök. A rendőrség mindkét férfit előállította.

Hanganyag: Szépvölgyi István