eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Szabadlábon a nyíregyházi lány elkábításával és megerőszakolásával vádolt gyanúsítottak

Nem jogerős végzésével szabadlábra helyezte a 19 éves lány elkábításával és megerőszakolásával vádolt gyanúsítottakat a Nyíregyházi Városi Bíróság - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság sajtószóvivője, elnökhelyettese.

A gyanúsítottak még kedden ismerkedtek meg a város egyik szórakozóhelyen a sértettel, akit aztán a lakásukra csaltak, kábító hatású anyaggal itattak meg, majd a védekezésre képtelen lányt a férfi megerőszakolta - mondta Nyakó Zsuzsanna. Tájékoztatása szerint az erőszakos közösülés gyanújával őrizetbe vett 29 éves helyi férfi, valamint a neki segédkező 20 éves nő előzetes letartóztatásra irányuló ügyészi indítványt elutasította a bíróság, mivel "a bűncselekmény megalapozott gyanúja a nyomozás jelenlegi stádiumában nem állapítható meg."

A szóvivő elmondta: a bizonyítékok szerint a sértett ugyan ittas állapotban volt, szervezetében azonban semmiféle kábítószer nem volt kimutatható, ami az alkoholon kívül befolyásolta volna tudatát. Továbbá az sem volt megállapítható, hogy a sértett kivel közösült; a megalapozott gyanút kizárólag a lány vallomása támasztja alá - tette hozzá.

Az előzetes letartóztatás általános és különös feltételei hiányoznak, ezért a bíróság az ügyészi indítványt elutasította és a gyanúsítottak szabadlábra helyezését rendelte el - közölte Nyakó Zsuzsanna. A végzés ellen az ügyész jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×