eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Robbantással fenyegetőket fogtak el a rendőrök

Elfogtak egy férfit a rendőrök, aki pénteken kétszer is azzal fenyegetőzött, hogy egy távközlési cég épületében bomba fog robbanni - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya . A Blaha Lujza téri metróbejárat szombati felrobbantásával fenyegető férfit is előállították.

A BRFK tájékoztatása szerint egy 20 éves férfi pénteken először 11 órakor, majd 17 óra után egy mobilról felhívott egy távközlési céget azzal, hogy az épületben bomba fog robbanni. A bejelentések alapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) munkatársai átvizsgálták az épületet, amelynek során semmiféle robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas szerkezetet nem találtak.

Ezzel párhuzamosan a X. kerületi rendőrkapitányság nyomozást rendelt el közveszéllyel fenyegetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A BRFK közleménye szerint a rendőrök rövid időn belül beazonosították a férfit. A 20 éves fiatalembert néhány órával a bűncselekmény után a bonyhádi rendőrök fogták el Tolna megyei lakásán.

A férfi ellen a további eljárást a Kelet-pesti Bűnügyi Régió folytatja.

A rendőrök egy másik férfit is elfogtak, aki szombaton kora délután a Blaha Lujza téri metróbejárat felrobbantására utaló bejelentést tett. A hívást egy utcai telefonfülkéből kezdeményezte - olvasható a BRFK tájékoztatásában.

A VIII. kerületi rendőrök két perc alatt a metróhoz értek, és az aluljáróban - még telefonkagylóval a kezében - megtalálták az 56 éves férfit. Elfogása után előállították, szabadlábon várhatja az ellene indult eljárás eredményét. Az ORFK tűzszerészei az érintett területet - a metró utasforgalmának korlátozása nélkül - átvizsgálták, amelynek során semmiféle robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas szerkezetet nem találtak.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×