Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Robbantással fenyegetőket fogtak el a rendőrök

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogtak egy férfit a rendőrök, aki pénteken kétszer is azzal fenyegetőzött, hogy egy távközlési cég épületében bomba fog robbanni - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya . A Blaha Lujza téri metróbejárat szombati felrobbantásával fenyegető férfit is előállították.

A BRFK tájékoztatása szerint egy 20 éves férfi pénteken először 11 órakor, majd 17 óra után egy mobilról felhívott egy távközlési céget azzal, hogy az épületben bomba fog robbanni. A bejelentések alapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) munkatársai átvizsgálták az épületet, amelynek során semmiféle robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas szerkezetet nem találtak.

Ezzel párhuzamosan a X. kerületi rendőrkapitányság nyomozást rendelt el közveszéllyel fenyegetés vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A BRFK közleménye szerint a rendőrök rövid időn belül beazonosították a férfit. A 20 éves fiatalembert néhány órával a bűncselekmény után a bonyhádi rendőrök fogták el Tolna megyei lakásán.

A férfi ellen a további eljárást a Kelet-pesti Bűnügyi Régió folytatja.

A rendőrök egy másik férfit is elfogtak, aki szombaton kora délután a Blaha Lujza téri metróbejárat felrobbantására utaló bejelentést tett. A hívást egy utcai telefonfülkéből kezdeményezte - olvasható a BRFK tájékoztatásában.

A VIII. kerületi rendőrök két perc alatt a metróhoz értek, és az aluljáróban - még telefonkagylóval a kezében - megtalálták az 56 éves férfit. Elfogása után előállították, szabadlábon várhatja az ellene indult eljárás eredményét. Az ORFK tűzszerészei az érintett területet - a metró utasforgalmának korlátozása nélkül - átvizsgálták, amelynek során semmiféle robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas szerkezetet nem találtak.