Milliós értékben lopott egy angyalföldi férfi a munkahelyéről - elfogták

InfoRádió / MTI
2010. január 10. 11:32
Milliós nagyságrendű kárt okozott munkáltatójának egy angyalföldi férfi, aki majdnem egy éven át rendszeresen lopott munkahelyéről lámpagyártáshoz szükséges elektronikai eszközöket és tárgyakat; a férfit pénteken fogták el - közölte a rendőrség.

A 34 éves férfi 2009 áprilisa óta rendszeresen tulajdonított el különböző, lámpagyártáshoz szükséges elektronikai eszközöket és tárgyakat multinacionális munkáltatója újpesti telephelyéről, majd azokat az interneten keresztül próbálta eladni - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatójában.

Az újpesti rendőrök a gyanúsított lakásán házkutatást tartottak, amelynek során rengeteg korábban ellopott tárgyat foglaltak le: volt köztük néhány ezer forintot érő és több százezer forint értékű is.

A férfit nagyobb értékre elkövetett lopás bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését nem tagadta, és beismerő vallomást tett.

Vallomásában előadta, hogy anyagi helyzete az utóbbi években megromlott, nehéz körülmények között élt. A munkahelyéről ellopott tárgyak esetleges eladásából akarta adósságait rendezni.

A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását - közölte a BRFK.