Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiraboltak és bántalmaztak egy 87 éves adonyi nőt, a támadót elfogták

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a többszörösen büntetett adonyi férfit, aki még január elsején a hajnali órákban bántalmazott és kirabolt egy egyedül élő 87 éves nőt a Fejér megyei Adonyban - tájékoztatott a rendőrség.

A férfit kihallgatása után őrizetbe vették, a bűncselekmény elkövetését elismerte - mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkpaitányság szóvivője.

Január 2-án, 15 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy kiraboltak egy egyedül élő 87 éves idős nőt Adonyban, "az ismeretlen elkövető bántalmazta a sértettet, majd az értékeit eltulajdonította" - mondta a szóvivő.

Az adonyi körzeti megbízott megállapította, hogy az ismeretlen tettes a villanyóra főkapcsoló lekapcsolása után, a bejárati ajtó kisablakának betörésével és az ajtórács lefeszítésével hatolt be a házba. A tettes az otthon tartózkodó idős nőt bántalmazta, többször megütötte és értékeit követelte, végül egy arany nyaklánccal, és négyezer forint készpénzzel távozott.

A szóvivő közölte: az eseménnyel a rendőrök azt a 26 éves adonyi férfit hozták összefüggésbe, aki december 31-én a hölgynek tűzifát pakolt.

Németh-Kész Mónika hozzátette: a férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű, illetve jelen pillanatban is folyik ellene büntetőeljárás más bűncselekmény miatt.