eur:
395.3
usd:
366.56
bux:
65159.47
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Kiraboltak és bántalmaztak egy 87 éves adonyi nőt, a támadót elfogták

Néhány óra alatt elfogta a rendőrség azt a többszörösen büntetett adonyi férfit, aki még január elsején a hajnali órákban bántalmazott és kirabolt egy egyedül élő 87 éves nőt a Fejér megyei Adonyban - tájékoztatott a rendőrség.

A férfit kihallgatása után őrizetbe vették, a bűncselekmény elkövetését elismerte - mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkpaitányság szóvivője.

Január 2-án, 15 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy kiraboltak egy egyedül élő 87 éves idős nőt Adonyban, "az ismeretlen elkövető bántalmazta a sértettet, majd az értékeit eltulajdonította" - mondta a szóvivő.

Az adonyi körzeti megbízott megállapította, hogy az ismeretlen tettes a villanyóra főkapcsoló lekapcsolása után, a bejárati ajtó kisablakának betörésével és az ajtórács lefeszítésével hatolt be a házba. A tettes az otthon tartózkodó idős nőt bántalmazta, többször megütötte és értékeit követelte, végül egy arany nyaklánccal, és négyezer forint készpénzzel távozott.

A szóvivő közölte: az eseménnyel a rendőrök azt a 26 éves adonyi férfit hozták összefüggésbe, aki december 31-én a hölgynek tűzifát pakolt.

Németh-Kész Mónika hozzátette: a férfi vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű, illetve jelen pillanatban is folyik ellene büntetőeljárás más bűncselekmény miatt.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×