Fiatalok raboltak ki egy hajléktalant Székesfehérváron

InfoRádió / MTI
2009. december 30. 14:23
Négy fiatal megtámadott egy hajléktalant kedd este Székesfehérváron, a férfit megrugdosták, majd elvették az aznap összekoldult pénzét; a támadókat elfogták - közölte a rendőrség.

Az eddigi adatok szerint a három fiatal- és egy gyermekkorú fiú csupán heccből döntött úgy, hogy megtámad egy hajléktalant - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eset részleteiről Németh-Kész Mónika elmondta: az 57 éves férfi kedden este a Sörház téri hajléktalanszállóra tartott, amikor az Õsz utcában rátámadtak. A fiatalok rugdosni kezdték, a földre került: ekkor elvették a nála lévő, aznap összekoldult több ezer forintját és a cigarettáját, majd gyalogosan távoztak. A sértett a támadás során zúzódásos, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A szóvivő hozzátette: a bejelentést követően a fehérvári járőrök a helyszín közelében elfogtak két 15 éves és egy 13 éves fiút. Kihallgatásukat követően a nyomozók a két idősebbet őrizetbe vették, a harmadikat pedig hazavitték, életkora miatt ő nem büntethető. A fiúk vallomása alapján szerda reggel a fehérvári gyermekotthonból előállították a negyedik tettest, egy 16 éves fiút, akit kihallgatása után szintén őrizetbe vettek.

A három fiatalkorút a Székesfehérvári Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntettel gyanúsítja, s kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Ennek tárgyalása az év utolsó napján lesz a városi bíróságon.