Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Farkas Péter két hónap múlva érkezhet Magyarországra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar kormánynak 40 napja van arra, hogy rendezze a tavaly november óta szökésben lévő Farkas Péter olimpiai bajnok kiadatását - mondta az InfoRádiónak Robert Guirao, az andorrai rendőrség nemzetközi együttműködési csoportjának vezetője. Az ítélethirdetés elől megszökő sportolóra kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt hét év börtön vár.

Azután kezdtek nyomozni, hogy információkat kaptak a magyar rendőrségtől; miután felderítették Farkas Péter tartózkodási helyét, egy csoporttal a szállodához mentek, hogy letartóztassák - mondta az olimpikon elfogásáról az InfoRádiónak az andorrai rendőrség nemzetközi együttműködési csoportjának vezetője.

Robert Guirao hozzáette: az elfogásnál Farkas Péter nagyon nyugodt volt, és végig együttműködött a rendőrökkel, miután azok elmagyarázták neki, hogy két nemzetközi elfogatóparancs is érvényben van ellene, ezért jobban teszi, ha követi őket a rendőrőrsre.

Farkas Péter jelenleg egy andorrai börtönben van, és a kiadatás szabályai szerint 40 napig maradhat ott. Ezalatt kell a magyar kormánynak diplomáciai úton kezdeményeznie a kiadatást, a megfelelő dokumentumok csatolásával - közölte Robert Guiaro, megjegyezve: a barcelonai olimpia aranyérmes birkózója így körülbelül két hónap múlva lehet újra Magyarországon.

Hanganyag: Litauszky Balázs