Az elfogatóparancsot és az ítéleteket fordíttatja a minisztérium Farkas Péter ügyében

InfoRádió / MTI
2009. december 28. 18:19
Az Andorrában elfogott Farkas Péter mielőbbi kiadatása ügyében az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) már megtette a kellő lépéseket, jelenleg a kiadatáshoz szükséges iratokat, a nemzetközi elfogatóparancsot és Farkas Péter büntetőügyében hozott ítéleteket fordítják.

Mihelyt az ítéletek fordítása rendelkezésre áll, a kiadatási kérelmet a mellékleteivel együtt meg fogjuk küldeni az andorrai hatóságoknak - közölte az IRM sajtóosztálya.

Abban az esetben, ha a magyar kiadatási kérelemnek eleget téve Farkas Pétert kiadják, akkor Magyarországra történő szállítása érdekében az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központja (NEBEK) intézkedik.

A tavaly november óta szökésben levő Farkas Péter olimpiai bajnokot egy andorrai hotelben fogta el a helyi rendőrség december 26-án éjszaka. A rendőrség körülbelül egy hónapja szerzett tudomást arról, hogy Spanyolországban tartózkodik a körözött sportoló, akinek elfogása érdekében titkosszolgálati eszközöket is bevetettek.