eur:
393.14
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

A 98 éves nő megölte 100 éves szobatársnőjét

Egy amerikai idősotthonban egy 98 éves nő megölte 100 éves szobatársnőjét, vélhetően a közös lakóhelyiség fölötti hatalom megszerzése végett.

A tettes, Laura Lundquist ellen emberölés címén emeltek vádat, miután a massachusettsi Dartmouth idősotthonában szeptember 24-én egy nejlonzacskóval a fején holtan találták a százéves Elizabeth Barrow-t, és megállapították, hogy a matuzsálemi korú nőt megfojtották.

A CNN hírtelevízió szerint a 98 éves gyilkos már a bűncselekményt megelőző hetekben pokollá tette szobatársnője életét, például egy asztalt helyezett az ágya végébe, hogy akadályozza kijárását éjszaka a toalettre. Többször "megfenyegette", hogy nemsokára megörökli az ablak mellett fekvő ágyát, mivel "túléli" őt.

Az idősotthon vezetőit meglepte a gyilkosság, mert úgy tudták, hogy a két idős nő testvérként szereti egymást.

Massachusetts állam történetében Laura Lundquist a legidősebb személy, aki ellen valaha is gyilkosság miatt vádat emeltek, és lehet, hogy sosem kerül bíróság elé, mert védője várhatóan megkérdőjelezi majd beszámíthatóságát.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×