Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szökni próbált a gyilkossággal gyanúsított rendőr

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kihallgatás közben szökni próbált, kiugrott az ablakon és súlyosan megsérült szombat hajnalban az a rendőr, akit gyilkossággal gyanúsítanak - erősítette meg az MTI információját az ügyészség.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületének egyik második emeleti helyiségéből vetette ki magát a gyanúsított, és súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket, medencecsonttörést szenvedett, kórházba szállították és megműtötték - mondta a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az ügyészség vizsgálja az eset körülményeit, és annak eredményéről tájékoztatja a nyilvánosságot - fűzte hozzá Skoda Gabriella.

A csütörtök reggel a fővárosi XVIII. kerületi Csontváry Kosztka Tivadar utcában elkövetett gyilkossággal összefüggésben négy embert gyanúsított meg az a Budapesti Nyomozó Ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, egyikük a bűncselekmény elkövetésekor a BRFK X. kerületi kapitányságának állományába tartozó hivatásos rendőr volt, akinek szolgálati viszonyát azonnali hatállyal megszüntette a budapesti főkapitány.

A kihallgatás során három gyanúsított vallomást tett, és a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, a volt rendőr volt az, aki megtagadta a vallomástételt - közölte a szóvivő.

A nyomozó ügyészség kezdeményezi az őrizetben lévő négy gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az eddig nyilvánosságra került információk szerint csütörtökön a XVIII. kerületben egy arab származású férfit öltek meg, akinél sok pénz volt. A férfira két bukósisakot viselő ember támadt rá, egyikőjük egy lövést adott le a dulakodás közben. Az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe, a támadók robogóval távoztak a tetthelyről.